Transportsector wacht verdere groei en hogere kosten

De Nederlandse transport- en logistieksector verwacht in 2018 volume- en omzetgroei (resp. 3,5% en 5%), maar ziet ook de kosten stijgen. De groei komt vooral uit bouw, detailhandel en horeca (nationaal) en industrie en groothandel (internationaal). De hogere kosten komen door stijging van lonen en brandstof ( 2 – 5 %). Sectoronderzoek van het Economisch Bureau van ING toont daarnaast aan dat een tekort ontstaat aan personeel: de helft van de bedrijven in het goederenvervoer heeft te weinig chauffeurs en logistiek medewerkers. Volgens het Economisch Bureau worden kostenbeheersing en productiviteitsverbetering per medewerker daarom heel belangrijk.

Van data naar waardevolle inzichten
Het fleet intelligence platform van Route42 biedt oplossingen om grip te krijgen op kosten en om efficiency te verhogen. Door het ontsluiten van de juiste data, en deze te vertalen in concrete inzichten, kunnen transportondernemingen kosten besparen op o.a. brandstof, onderhoud en schades. Naast besparen van kosten kunnen goede inzichten op de cruciale momenten ook zorgen voor tijdsbesparing. Je kunt bv. sneller zoeken naar de locatie van je trailers of onderhoudsbeurten plannen wanneer het precies nodig is. Dit zorgt ervoor dat je geen kostbare tijd verspilt. Wetende dat de kosten stijgen is het des te belangrijker te weten wáár je het geld verdient in een rit of juist laat liggen. Route42 helpt je met spot on inzichten te zien waar je onnodig ‘lang’ staat te wachten, de koelmotor overuren laat draaien of onnodig havengelden betaalt. Doe dus iets aan je kostenbeheersing en ga met optimaal inzicht de weg op! Neem vandaag contact op met [email protected] of via +31(76) 886 22 05.

Bron Nu.nl, https://www.nu.nl/ondernemen/5074982/transportsector-wacht-verdere-groei-en-hogere-kosten.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*