Van den Heuvel gaat veilig op weg met de bewezen dashcam oplossing van Route42

Uden – Van den Heuvel Logistiek heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en na introductie van de veiligste truck van Nederland neemt van den Heuvel de volgende stap. Route42’s ‘Rijgedrag monitor’ verrijkt met dashcam beelden.

Dashcam oplossing zorgt voor minder events

Een recentelijk afgeronde pilot van TVM met de Route42 oplossing, waar van de Heuvel Logistiek ook aan deelnam, heeft reeds aangetoond dat een dashcam er voor zorgt dat er gemiddeld genomen 12% minder gevaarlijke situaties ontstaan. Dit verbetert tevens het inzicht in het rijgedrag, waardoor men gerichter kan coachen.

Bewijslast

Naast de grote impact die de dashcam beelden hebben voor het coachen, heeft het nog een andere belangrijke rol; het aantonen van de schuldvraag. Hiermee kan het de chauffeur vrijpleiten in situaties, waarin hij geen blaam treft. De chauffeurs zien dit dan ook als een welkome aanvulling.

E-coaching middels een driver app

Ondanks dat beelden er voor zorgen dat je veel effectiever kan coachen, is er vanwege de hectiek bij een logistieke onderneming niet altijd voldoende tijd. De komende maand zal daardoor de E-coach worden gelanceerd. Deze app maakt het mogelijk dat chauffeurs veel meer on the job gecoacht kunnen worden. De app is mede ontwikkeld op basis van inzichten vanuit de chauffeurs van Van den Heuvel Logistiek. Jasper Bijnen, Operation Manager verwacht er veel van en kijkt dan ook uit naar intensivering van de samenwerking met Route42.

 

Over Van den Heuvel Logistiek B.V.

Van den Heuvel Logistiek is een betrouwbare partner voor alle zaken die te maken hebben met je vervoer- en opslagbehoeften. We denken en werken graag mee aan de voor je meest geschikte oplossingen op logistiek gebied.

Ons familiebedrijf bestaat al meerdere generaties en heeft zich sinds 1990 volledig gericht op logistieke werkzaamheden. In de afgelopen 25 jaar is dit uitgegroeid tot een allround transportbedrijf met een wagenpark van ruim 130 vrachtwagens in diverse maten en uitvoeringen en meer dan 260 medewerkers.

Onze diensten:

  • Distributie
  • Transport
  • Koeriersdiensten
  • Warehousing

Voor meer info, zie onze site: www.heuveluden.nl.

 

Over Route42

Route42 is een jong en dynamisch bedrijf dat slimme oplossingen ontwikkelt met behulp van techniek en ICT, om zo de transportsector te verduurzamen, veiliger en kostenefficiënter te maken. Door de unieke combinatie van vergaande motorkennis en ICT-expertise biedt Route42 niet alleen interessante inzichten, maar gaat het bedrijf juist verder om actieve en intelligente oplossingen te realiseren. Route42 biedt één universeel platform waarop de meest uiteenlopende sensoren aangesloten kunnen worden. Vervolgens kan gebruik gemaakt worden van een scala aan apps om alle aspecten van de truck en trailer te beheren: van veiligheid tot aan diagnostiek op afstand.

Route42.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*