Blijven investeren in de veiligheid van je chauffeurs


Verlenging rijbewijs en code 95

Het CBR heeft aangekondigd dat alle Nederlandse rijbewijzen en codes 95 die in de periode van 1 februari 2020 tot en met 30 november 2020 zijn verlopen worden verlengd met 9 maanden. Dit besluit is genomen omdat het door de huidige COVID maatregelen niet voor iedereen mogelijk is om te voldoen aan de eisen voor verlenging.  

Om de veiligheid op de weg te waarborgen moeten chauffeurs die beroepsmatig rijden iedere 5 jaar hun code 95 vernieuwen door een aantal nascholingsuren te volgen. Super goed natuurlijk om deze kennis regelmatig te blijven verversen. Heb je als organisatie veiligheid hoog in het vaandel staan? Dan zijn er naast zorgen dat voor iedere chauffeur de code 95 in orde is nog meer manieren om veiligheid verder te verankeren in de organisatie. Door uitstel van permanente educatie is dit misschien wel hét moment om ook eens naar andere aanvullende mogelijkheden te kijken om veiligheid van chauffeurs verder te verankeren binnen je organisatie. 

Blijf aandacht besteden aan veiligheid
Een van de manieren is bijvoorbeeld het coachen op rijgedrag met een transparant systeem dat zorgt voor een eerlijk vergelijk van chauffeurs en voertuigen en deze zelfde inzichten ook met de chauffeur deelt zorgt voor minder ongelukken, schades en besparingen in brandstof. Door zaken waar de chauffeur zelf grip op heeft ook bij hen neer te leggen ontstaat er motivatie om dit te verbeteren, zeker als dit in groepsverband gebeurd. Als coach geeft dit je de mogelijkheid om te focussen op outliers en hier gericht op coachen. 

Benieuwd wat focussen op veilig rijgedrag op kan leveren voor jouw organisatie? Dan hebben we iets leuks voor je! We starten binnenkort met een pilot veilig rijgedrag waar we met een aantal collega transporteurs aan de slag gaan met onze rijgedrag tool en waardevolle inzichten met elkaar delen. We hebben hier nog een paar plekken voor vrij. Meer weten? Stuur dan even een berichtje naar [email protected]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*