Er is nog een lange weg te gaan naar alternatieve brandstoffen, maar wat kunnen we nu al doen aan uitstootvermindering?


De wereldwijde CO2 uitstoot moet naar beneden. Dat staat vast. En daar moet ook de transportindustrie haar steentje aan bijdragen. In Europa zorgt vervoer alleen al bijna voor een kwart aan de CO2 uitstoot, waarvan vrachtwagens en bussen een kwart voor hun rekening nemen. 

Er zijn allerlei ontwikkelingen gaande op dit gebied om deze uitstoot naar beneden te brengen. Zo worden de Nederlandse wegen steeds meer overspoeld door elektrische auto’s en ook elektrische scooters zijn al bijna niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Maar de vrachtwagen industrie loopt hier wat op achter. Daar gaat met de nieuwe klimaatdoelstellingen en de bijbehorende forse emissiereducties verandering in komen. Verschillende leveranciers zijn bezig met het ontwikkelen van lage emissie voertuigen en zelfs helemaal elektrische vrachtwagens.  

Dat zijn natuurlijk mooie ontwikkelingen, maar wij denken dat er nog een lange weg te gaan is. Niet alleen om de emissie target in 2030 te halen, maar ook voor dat we niet meer opkijken van elektrische vrachtwagens op de Nederlandse wegen. Dat betekent echter niet dat er in de tussentijd niets gedaan kan worden. Er zijn ook nog alternatieve manieren om op korte termijn de uitstoot te verminderen, zoals het verminderen van onnodige ritten en het doorvoeren van brandstofbesparingen. Makkelijker gezegd dan gedaan zul je denken. Met onze Fuelsave oplossing heb je de juiste tool in handen om dit te doen. Je beperkt hiermee niet alleen je uitstoot, je bespaart ook brandstof. Dat is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens leuk voor je marge. 

Hoe dan?
De Fuelsave tool van Route42 stelt je in staat om nauwkeurig het brandstofverbruik per truck in kaart te brengen. Zonder ingewikkelde rapportages, maar in één duidelijk management dashboard. Hierin maak je eenvoudig zelf vloten aan zodat er altijd een eerlijk vergelijk gemaakt kan worden. Hierdoor wordt focussen op verspil posten makkelijker. In een duidelijk hotspot overzicht met categorieën zie je eenvoudig de posten waar besparingen mogelijk zijn. Dat deze tool significante besparingen op kan leveren weet onze klant Van der Slot Transport als geen ander. Zij hebben een besparing van 10% op brandstof gerealiseerd.

Benieuwd wat onze Fuelsave tool jouw organisatie kan besparen? Stuur ons even een berichtje en we vertellen je er graag alles over. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*