Een krachtige collectie van REST APIs om jouw systemen te integreren in ons Transport Intelligentie Platform


Welkom bij de Route42 API.

Fleetowners zijn meer en meer op zoek om de data die verzameld wordt door telematica apparatuur in voertuigen te gebruiken. Maar zonder de juiste integratie in aangrenzende systemen is het lastig om waarde te genereren uit deze data. Hierdoor is het verzamelen van data nutteloos. Welkom bij de Route42 API: ons platform ontsluit de data en maakt het mogelijk om snel inzichten te krijgen.

De Route42 API is ontwikkeld om snel en makkelijk te integreren. Door onze eigen integraties hebben we zelf ervaren hoe makkelijk het is koppelingen te maken met de Route42 applicaties, dashboards en apps. Alles wat Route42 levert gebruikt deze zelfde APIs, daardoor zijn we als grootste gebruiker deze continue aan het verbeteren, waar iedereen voordeel uit haalt.

Het ecosysteem van ontwikkelaars die applicaties ontwikkelen op onze APIs is groot en divers; varierend van 3rd party integraties, tot app ontwikkelaars, tot data analisten van onze klanten.

Alle Route42 APIs zijn gebaseerd op het REST principe – als je ooit eerder gewerkt hebt met een RESTful API dan zullen veel van de concepten je bekend voorkomen. Alle API calls naar Route42 worden gemaakt naar het https://api.route42.nl domein. We gebruiken veel standaard features van HTTP, zoals de HTTP methodes, zodat zo veel mogelijk HTTP clients dit automatisch begrijpen. JSON wordt gebruikt in alle resultaten, ook errors.

Onze APIs zijn ontwikkeld met voorspelbare, simpele URLs en HTTP response codes om API errors te geven.

Integraties

Het is makkelijk om meer asset data (bv. Voertuigen met telematica apparatuur, of deze nu door de leverancier is ingebouwd of later is toegevoegd zoals TomTom of Transics) te integreren via de API. Als je een Vehicle Identifier (bv. Chassis nummer), een timestamp en een locatie (een lat/lng coördinaat) stuurt dan zal het voertuig automatisch in onze Track applicatie opgenomen worden zodat je met een simpele muisklik al je voertuigen kunt zien op de kaart.

Webhooks

Met de zojuist gelanceerde Automations applicatie kun je snel zogenaamde webhooks opzetten die real-time data uitsturen naar een ingestelde locatie. Dit stelt je in staat om diverse automatische taken aan te maken en verwerken via andere systemen. Denk hierbij aan notificaties naar onderhoudsmonteurs als een voertuig de APK datum nadert en het voertuig een gebied op de kaart (POI) inrijdt.

Wil je meer weten over Automations? Registreer je dan nu om je fleet management to automatiseren en doe nooit meer hetzelfde ding twee keer.

Probeer het zelf

Wil je meer weten over de integratie met jouw FMS of ander systeem met ons platform, en wil je meer weten over wat wij je kunnen bieden, neem contact op met ons via [email protected] 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*