SUEZ tekent partnership met Route42


Na het afronden van een pilot van een half jaar heeft SUEZ, specialist in afval- en grondstoffenmanagement, een partnership getekend met Route42. Tijdens de pilot bleek dat door het gebruik van het fleet intelligentie platform, significante resultaten werden behaald op het gebied van veilig rijgedrag en brandstofbesparing. Gemiddeld verbetert het rijgedrag met 18% bij het succesvol gebruiken van de analytische suite van Route42. SUEZ is inmiddels gestart met de gefaseerde uitrol over haar 40 locaties in Nederland.

Veiliger rijgedrag
Hard remmen, snel rijden over hobbels, scherp bochtenwerk, stevig accelereren, uitrollen en cruise control. Het nauwkeurig kunnen volgen van het rijgedrag op basis van verschillende parameters, zijn de eerste stappen bij het coachen van bestuurders om veilig rijgedrag te bevorderen. Tijdens de pilot bij SUEZ werd duidelijk dat de transport intelligentie van Route42 een significante verbetering van rijgedrag (minder events) liet zien en dat besparing in brandstof mogelijk is.

CCO van Route42, Max Zillinger: “Deze events worden op een eenvoudige en overzichtelijke manier gepresenteerd in het online dashboard, driver reports en driver app. Daarnaast helpt Fleetbot de fleetmanager met het analyseren van de juiste informatie, waarna deze op het juiste moment wordt afgeleverd. Met deze inzichten kan je direct ingrijpen waar dit nodig is, of een bestuurder complimenteren voor zijn voorbeeldige rijgedrag. We hoorden na afronding van de pilot dat onze oplossing ook door de chauffeurs van SUEZ heel positief werd ontvangen. Zoals een chauffeur vertelde: Ik rij rustiger, kom meer ontspannen thuis en doe zelfs meer werk dan voorheen. We zijn er dan ook heel trots op dat SUEZ onze oplossing gaat implementeren in heel Nederland.”

Brandstof besparen
Door de inzet van Fuelsave van Route42, kan SUEZ exact volgen wat hun trucks per rit aan brandstof verbruiken. Rijden op de snelweg met volle lading of stationair draaien tijdens een korte stop, het houdt alles bij. Op deze manier weet de Fleetmanager altijd hoe efficiënt de trucks daadwerkelijk rijden. SUEZ krijgt zo meer grip op het brandstofverbruik en kan al snel veel brandstof besparen. Daarnaast vermindert de CO2-uitstoot, iets waar SUEZ zich hard voor maakt.

Richard Bierhuizen, Fleetmanager van SUEZ: “We zijn erg enthousiast over de resultaten van de pilot en zijn blij het nu te kunnen uitrollen in onze organisatie. Om het een goede opvolging te geven, hebben wij een projectmanager aangewezen. Hij gaat veilig rijgedrag en brandstofbesparing adopteren in de organisatie.”

Start data gedreven werken
Voor SUEZ is het partnership met Route42 een bewijs om meer invulling te geven aan data gedreven werken om zo veiliger en efficiënter te kunnen opereren. Richard Bierhuizen: “Het is van belang om de verkregen data goed te analyseren en de verkregen inzichten te verwerken. Met de fleet intelligentie oplossingen van Route42 kunnen we het meest optimale resultaat behalen. We beginnen nu met rijgedrag, brandstofbesparing en op afstand uitlezen van de tachograaf, maar er zullen spoedig meer datagedreven oplossingen volgen om de business te verbeteren.

Over Route42
Route42, leider op het gebied van de data-gedreven beweging, revolutioneert de transportsector met toegankelijke business intelligentie. Zij bevinden zich op het snijvlak van slimme data, kennis en techniek van voertuigen van transportbedrijven, waar zij een wereld van inzichten en kansen biedt. Zij maken dit direct inzichtelijk voor iedere transportondernemer.

Over SUEZ
SUEZ Recycling & Recovery Netherlands (2.000 medewerkers) maakt deel uit van SUEZ. Een internationale organisatie met 90.000 medewerkers die innovatieve en duurzame oplossingen biedt voor water- en afvalmanagement. Wereldwijd verwerkt SUEZ jaarlijks 45 miljoen ton afval, waarmee het bedrijf 4,4 miljoen ton secundaire grondstoffen produceert en 7,7 terawattuur hernieuwbare energie. In Nederland zamelt SUEZ het afval in van ruim 80.000 bedrijven en instellingen en een groot aantal huishoudens. In nauwe samenwerking met klanten en partners maakt SUEZ van dit afval grondstoffen voor nieuwe producten. Samen kunnen we afval recyclen en sparen we de grondstoffen van de aarde.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*