Jij wilt toch ook veel ‘groener’ rijden? Ga van start met TruckTruckGo om de snelste en duurzaamste route te plannen en vermijd wachttijden op jouw plaats van bestemming


“Geen treinen tussen Eindhoven en Breda – geen probleem! We maken er gewoon een hackathon dag van.”

Het begin van TruckTruckGo width=

Onderhoud aan het spoor is niet fijn maar niet het ergste wat je als treinreiziger meemaakt. Soms, heel soms, is het zelfs de perfecte reden om de werkdag anders in te richten. Daarom werd er besloten om een ​​hackathon-dag te houden. Want wanneer het even tegenzit, denk om en maak wat van je dag.

Ieder van het dev. team heeft zijn ideeën gepitcht en ongeveer veertig zijn er bedacht; waaruit men moest kiezen. Een paar democratische stemmen verder en het favoriete idee won: een applicatie dat
1) wachttijden en gemaakte kosten toont op specifieke locaties op verschillende tijdstippen,
2) reisroutes plant voor chauffeurs om een nauwkeurig beeld te krijgen van:
– het brandstofverbruik,
– gemaakte kosten als gevolg van wachttijd op de aankomstlocatie,
– en uitstoot van koolstofdioxide (CO2) en stikstofoxiden (NOx).

Het team ging aan de slag en TruckTruckGO werd geboren.

Onze doelgroep

Onze primaire doelgroep zijn vrachtwagenchauffeurs en wagenparkplanners, maar elke weggebruiker kan profiteren van de routeplanning van de app. Daarover meer hieronder.

Voorspellende wachttijden en kosten

De eerste functie van TruckTruckGo voorspelt toekomstige wachttijden voor elke locatie.

Door een specifieke locatie en aankomsttijd te selecteren, ziet de gebruiker informatie over de verwachte wachttijd en de daaruit voortvloeiende kosten voor chauffeursuren. Dit stelt een logistieke planner in staat om routes, bezorg- en ophaaltijden beter te plannen. Een planner kan hierdoor streven naar minder drukke tijden op specifieke locaties, het optimaliseren van de planning en het verlagen van de totale kosten.

Calculator voor totale kosten van CO2-uitstoot

Het bredere aspect van deze applicatie is inzichtelijk maken van wachttijden, kosten, CO2– en NOx-emissies. Aangezien deze functie is gekoppeld aan het Nederlandse kentekenregister (RDW), wordt de weergegeven data aangepast aan het voertuigtype dat is gekoppeld aan het kenteken wat is opgenomen in de zoekopdracht. Dit geeft TruckTruckGo-gebruikers nauwkeurige gegevens voor elk voertuigtype. Handig toch?

Zodra een gebruiker het vertrekpunt, de bestemming, de geplande vertrek- of aankomsttijd, datum en kenteken voor het gebruikte voertuig invoert, biedt de applicatie een optimale te nemen route, inclusief:
– reisduur (met live verkeersupdates),
– een geschatte tijd van aankomst,
– brandstofverbruik,

– en CO2– en NOx-emissie uitstoot.

Als de gebruiker het kenteken van het te gebruiken voertuig invoert, werkt de applicatie de data bij om de juiste output weer te geven. Dus bijvoorbeeld als je een kenteken invoert, gekoppeld aan een elektrische auto, zal dit een vermindering van de kosten met zich meebrengen, evenals het brandstofverbruik en CO2– en NOx-emissie uitstoot.

Start vandaag nog met TruckTruckGo en laat je beter informeren over je reis voordat je op pad gaat. Mis je nog bepaalde features? Geef je suggesties door en neem ons mee over je ervaring over TruckTruckGo. Alle feedback is meer dan welkom.  

Wil je meer weten over Route42 en onze fleet intelligence-oplossingen? Neem contact met ons op via [email protected] of bel ons +31 76 886 2205.

– Fueled by data, driven by intelligence –


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*