Introductie van ons CO2-dashboard: inzicht in CO2-uitstoot en hotspots


Route42 heeft onlangs haar nieuwste tool gelanceerd: het CO2-dashboard. Vanuit de markt kregen we steeds vaker de vraag om CO2– uitstoot en CO2 hotspots inzichtelijk te maken. Dit is nu mogelijk voor jouw gehele vloot.

In de EU, zijn vrachtwagens en zware bedrijfsvoertuigen verantwoordelijk voor 65%-70% van de CO2-emissies. Steeds meer bedrijven willen weten hoeveel CO2-uitstoot hun transport veroorzaakt. Met de introductie van een applicatie CO2-Dashboard, biedt Route42 logistieke- en transportbedrijven de oplossing om inzicht te krijgen in het CO2-verbruik. Op basis van locatiedata en brandstofverbruik geeft het dashboard een helder beeld van de uitstoot. Door de meest vervuilende voertuigen en locaties met een hoge CO2-uitstoot in de gaten te houden, kan het rijgedrag van chauffeurs worden verbeterd. Daarnaast weet een vervoerder welke vrachtwagens moeten worden geüpgraded. 


Verlagen footprint vervoerders

Met de introductie van bindende Europese CO2-normen voor vrachtwagens en zware voertuigen, is het nu belangrijker dan ooit voor de logistieke en transportsector om zich bewust te zijn van alle aspecten van de prestaties van hun vloot. Nauwkeurige en relevante informatie in hand- en logistieke bedrijven en andere sectoren die gebruik maken van zware voertuigen, kunnen hun activiteiten verbeteren en hun broeikasgasemissies proberen te verminderen.

Het dashboard toont informatie met betrekking tot:
– de grootste CO2-uitstotende vloten van een bedrijf,
– de totale hoeveelheid CO2-uitstoot (van alle voertuigen) elke maand,
– hotspots voor CO2-uitstoot, en
– CO2-uitstoot door Nuttige Plaatsen (ingesteld door de gebruiker).

Met dit inzicht kan een vervoerder vervolgens, om een ​​voorbeeld te noemen, ervoor kiezen om bepaalde locaties op specifieke tijdstippen tijdens de routeplanning te vermijden of proberen het gedrag van de bestuurder te verbeteren. Uiteraard kan er met dit inzicht het onnodige stationair laten draaien van jouw truck verminderd worden. Lees meer over het vermijden van wachttijden en groenere routeplanning en ontdek TruckTruckGo zelf.

Verder gaan dan de industrie: het overheidsniveau

De Nederlandse overheid heeft zich ertoe verbonden de CO2-uitstoot in Nederland tegen 2030 met de helft te verminderen en tegen 2050 met 95%. Het CO2-dashboard van Route42 is daarom ook een nuttig hulpmiddel voor overheden. De verzamelde informatie geeft hen een overzicht van problematische plaatsen met hoge broeikasgas concentraties die moeten worden aangepakt.  Dit stelt hen in staat om de nodige maatregelen te nemen en zo de luchtkwaliteit te verbeteren.

Op datareis met Route42

Wil je meer weten over de CO2-footprint van jouw bedrijf? Wil je inzicht krijgen en je bedrijfsresultaten verbeteren? Neem vandaag nog contact met ons op. E-mail ons via [email protected] of bel +31 76 866 2205.

Als je de Route42-oplossingen voor het eerst wil proberen, kun je hier terecht voor een gratis proefperiode.

– Fueled by data, driven by intelligence –


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*