Trailer tracking, een business case


Hoewel veel transport- en logistieke bedrijven hun vrachtwagens hebben uitgerust met tracking- en telematicasystemen, vergeten ze vaak hoe belangrijk het is om andere activa, zoals trailers, te volgen.

Naarmate een vloot groeit, wordt het steeds moeilijker om uw trailers te managen. Het wordt dan belangrijker om overzicht te houden over de locatie en het gebruik van de trailers. De N-Dure ‘trailer tracking’ van Route42 biedt een noodzakelijke oplossing om kosten te verlagen en efficiëntie en productiviteit te verhogen.

Door het gebruik van telematica worden de locatie, de status en het gebruik gemonitord. Na de installatie van N-dure, een GPS-communicatie apparaat, stuurt de trailer voertuiggegevens naar de cloud die toegankelijk is voor de vlootmanager.

Er zijn sterke argumenten voor het gebruik van telematica voor trailers. Een initiële investering in de hardware en de lopende kosten van abonnementsservices voor het volgen van jouw trailers, wordt snel goedgemaakt door het rendement van de besparingen. 

Voertuigvolgsysteem en locatie

Stelt u zich het volgende voor: een parkeerplaats van 500 trailers waardoor de transportplanner ongeveer 15 uur per week verspilt aan het zoeken van trailers. Voor een bedrag van 30 euro/uur betekent dit een verlies van ongeveer 23.400 euro per jaar. Geld dat met één druk op de knop kan worden bespaard, waardoor u een mooi bedrag bespaart en uw transportplanner geen onnodige zoektochten meer hoeft te maken.

Vermindering van diefstal, verlies en ongeoorloofd gebruik van trailers

Bovendien zal elk transportbedrijf op een gegeven moment geconfronteerd worden met de situatie dat een goed niet gevonden kan worden, of het nu verloren is, misplaatst of, erger nog, gestolen is. Door het gebruik van aanpasbare ‘geo-fencing’-waarschuwingen ziet onze gemiddelde klant een vermindering van 50% in diefstal of verlies, wat een besparing van ongeveer 25.000 euro voor een vloot van 500 trailers oplevert.

Verbeterd preventief onderhoud van trailers

Door het daadwerkelijke gebruik van trailers te monitoren, wordt het onderhoud goedkoper en efficiënter. Via N-dure berekenen we de gereden kilometers per trailer, zodat de vlootbeheerder het onderhoud, evenals regelmatige inspecties, kan inplannen gebaseerd op de conditie, waardoor onnodig onderhoud en storingen worden beperkt. Een vlootbeheerder kan zo een reductie van 35% van de onderhoudskosten realiseren, wat kan oplopen tot ongeveer 17.500 euro voor een vloot van 500 trailers.

Verbeterd gebruik van de vloot

Door betere informatie bij de hand te hebben, kan een bedrijf zijn werkelijke behoefte aan en gebruik van activa evalueren. Onze klanten hebben een toename van het gebruik van hun trailers gezien, genoeg om hun vlootgrootte met 2% te verkleinen, waardoor ze zichzelf gemiddeld meer dan 75.500 euro per jaar aan directe en indirecte kosten besparen.

Besparingen op de wachttijd

Dankzij het Route42-platform beschikt een vlootmanager over de informatie die nodig is om de winst te verbeteren door efficiënter trailermanagement. Door te weten wat de locaties zijn waar trailers de meeste uren verspillen, kunnen onze klanten de wachttijden voor trailers met minstens 10% verminderen. Een besparing die zich vertaalt naar meer dan 1,1 miljoen euro per jaar voor een vloot van 500 trailers.

Als je kijkt naar de initiële investerigskosten voor de aanschaf van de hardware en de daarbij komende kosten voor de abonnementsservices voor het volgen van jouw trailers en dit op een efficiënte manier inzet, dan is het rendement op de investering binnen de eerste 12 maanden al meer dan 200%. Een cijfer dat alleen met de tijd kan verbeteren.

De ‘cloud-based’ software van Route42 stelt vlootmanagers in staat om met één druk op de knop over alle benodigde informatie te beschikken, real-time en eenvoudig te begrijpen. Met deze nieuw gevonden transparantie is een bedrijf in staat om betere en goed onderbouwde beslissingen te nemen, kosten te besparen en zijn bedrijfsresultaat te verhogen.

Neem contact met ons op en wij helpen u de oplossingen te vinden die u nodig hebt om uw transportbedrijf te verbeteren. Stuur een e-mail naar [email protected] of bel ons op +3176 886 2205.

– Fueled by Data, Driven by Intelligence –


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*