Telematica gegevens voor wagenparkbeheer, verschillende manieren om toegang te krijgen tot en gebruik te maken van gegevens


Hoe vaak profiteer jij van alle ins en outs van een technisch product wat je hebt aangeschaft? Als je nu op de hoogte zou zijn van al deze Route42 ins en outs, de juiste analyses en inzichten kunt verkrijgen, wat betekent dit dan? Juist, je bent op een efficiënte en effectieve wijze aan het werk. Zorg er dus voor dat je de mogelijkheid hebt om je bedrijfsprestaties te verbeteren en deze niet misloopt door functies te missen die Route42 aanreikt.

Maak gebruik van Excel

Hoewel het Dashboard je een onmiddellijk overzicht geeft van alle informatie die je zoekt, gekoppeld aan de verschillende Route42 producten, kunt je ook gegevens exporteren naar Excel. Door dit te doen, kun je spelen met de data om een beter overzicht en meer inzicht te verkrijgen.

Het downloaden van de locatiegegevens (via de Fast Track-toepassing) geeft een overzicht van alle assets, assets die zijn uitgerust met een N-able of N-dure, aan de klant. Naast andere functies kunnen de geëxporteerde data worden gemanipuleerd en gefilterd om verschillende groepen assets in kaart te brengen. Een van de mogelijkheden zijn o.a. de locaties inzichtelijk te maken waar een asset is geweest, op welk tijdstip, welke datum en wanneer is de asset online gegaan.

Een dashboardgebruiker kan via de pagina Asset managment direct de lijst met alle assets inzichtelijk krijgen. De assets die aan onze producten gekoppeld zijn, verschijnen in deze lijst.

Door het wachttijdenrapport naar Excel te downloaden, kunnen o.a de transportplanners de ‘hotspots’ volgen. Door deze ‘hotspots’ te volgen, kan bijvoorbeeld een transportplanner, de route herplannen om zo niet onnodig tijd te verspillen. Een gebruiker die op specifieke POI’s en juist op minder drukke tijden aankomsttijden plant, bespaart geld en tijd. Door nauwkeurige informatie te hebben over laad- en lostijden, kun je de juiste facturering doorberekenen aan jouw klant. 

Gebruik onze smartphone-apps

Route42 biedt twee smartphone-applicaties aan die realtime informatie bieden voor klanten die onderweg zijn.

Onze Truck Hero App is een chauffeursapplicatie die chauffeurs toegang geeft tot hun eigen profiel inclusief informatie over hun rijgedrag. Door de Truck Hero App in combinatie met het dashboard te gebruiken, krijgen zowel chauffeurs als wagenparkbeheerders toegang tot duidelijk data, data van het rijgedrag van een  chauffeur. Met behulp van deze app kunnen bedrijven en chauffeurs onmiddellijke en effectieve maatregelen nemen voor verbeteringen.

Trailr, onze trailer- en asset-tracking smartphone-app, biedt realtime informatie over de reis en de locatie van een asset. Via deze app kun je de voortgang volgen inzake o.a. de route die gereden wordt, de huidige snelheid van het voertuig, of een chauffeur in ruststand staat of aan het rijden is. Deze info kan op elk willekeurig moment opgehaald worden. 

Besteed aandacht aan events (alarmmeldingen)

Een Dashboardgebruiker kan alle events op het Dashboard bekijken via het Meldingencentrum en de Melding Pagina. Wil je snel op de hoogte gebracht worden van een bepaalde activiteit die plaatsvindt, dit kan. Je kunt een e-mail melding instellen voor de assets die jij graag monitort. Door je hiervoor aan te melden krijg je sneller toegang tot de juiste informatie, zelfs als je het Dashboard niet op dat moment gebruikt. Door het creëren van e-mailmeldingen kunnen wagenparkbeheerders en klantrollen toegang krijgen tot onmiddellijke informatie over de locatie van een asset, gevaarlijk chauffeursgedrag en voertuigdiagnostiek.

Dit is slechts de eerste stap om de data op de juiste manier te gebruiken. Doe je dit allemaal al? Laat Route42 je dan verder helpen met data analyses. Je kunt dit aspect van je bedrijf verder uitdiepen indien gewenst. Op verzoek van jou zijn wij klaar om onbewerkte (raw) data te integreren met desbetreffende Business Intelligence-tools.

Klaar om verder te gaan? Neem dan contact met ons op via [email protected] of +31 (76) 886 22 05.

– Fueled by Data, Driven by Intelligence –


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*