Pak trailer wachttijd aan door gebruik van telematica


Een wijs iemand zei ooit eens: ‘Tijd is geld’. Daar zal elke bedrijfseigenaar het mee eens zijn. Maar toch, hoeveel vlootbeheerders zijn in staat om de gemaakte kosten en gederfde inkomsten nauwkeurig in te schatten, alleen al vanwege de wachttijd van hun trailers? Want het zijn niet alleen vrachtwagens en chauffeurs die inkomstenverlies veroorzaken door wachttijden, maar het zijn ook alle activa in een vloot als ze niet ten volle worden benut. 

Telematica en dataverzameling zijn cruciaal om de logistieke sector te transformeren van dom en losgekoppeld naar slim en verbonden. Er is geen enkele reden waarom trailers, evenals al uw andere activa, niet in intelligente systemen horen te staan zodat u de vruchten kunt plukken.

Met de N-Dure of smartphone tracking app (Track Me) van Route42, de Track-app en Waiting time-app kunnen onze klanten:

  • weten wat de realtime locatie van elke trailer is
  • alle nodige informatie inzien over waaraan hun trailers de meeste tijd verspillen
  • corrigerende maatregelen nemen om dit te voorkomen.

Betere vlootprestaties bereiken en geld besparen in het proces.

Locatiezichtbaarheid van al uw bedrijfsmiddelen

Nu trailers worden vervoerd door vrachtwagens van andere logistieke dienstverleners, is het voor een vlootmanager nog belangrijker om te allen tijde te weten waar zijn trailers en lading zich bevinden. Met behulp van GPS-tracking biedt onze Track-app realtime informatie over alle trailers die met ons systeem zijn uitgerust. Hiermee kunt u de voortgang van uw bedrijfsmiddelen op  de voet volgen en de activiteiten van uw vloot nauwkeuriger inplannen. Voor meer informatie over het volgen van trailers kijkt u hier.

Gegevensverzameling voor inzicht in de dagelijkse bedrijfsvoering

Met behulp van de ‘Wachttijd op het Dashboard’ of door de verzamelde gegevens te exporteren, kunt u de verzamelde gegevens voor verschillende locaties controleren voor elke individuele trailer. De app toont u specifieke locaties en aandachtspunten, de totale tijd die op een bepaalde locatie wordt doorgebracht, hoeveel stops er op elke locatie zijn gemaakt en de gemiddelde tijd per stop. In combinatie met de functie ‘Geschatte kosten per wachtuur’ toont de Waiting time-app ook de totale kosten die op een locatie worden gemaakt als gevolg van de wachttijd.

Profiteer van de financiële voordelen met Wachttijdrapporten

Met de functie ‘Geschatte kosten per wachtuur” kunt u het bedrag in geld zien van de wachttijd die op elke locatie wordt doorgebracht. Door deze informatie bij de hand te hebben, kunt u stops op bepaalde locaties anders inplannen en beter omgaan met klanten die vaak vertragingen veroorzaken voor uw trailers. U kunt nauwer samen werken met uw klanten om de trailercapaciteit te maximaliseren door onproductieve en onrendabele wachttijden op ophaal- en afleverlocaties te verminderen. Zo kunt u uw klanten nauwkeuriger factureren en rekening houden met de tijd die u verliest bij het laden en lossen.

Klaar om uw wachttijden voor trailers en andere activa te verkorten en wachttijden bij het laden en lossen oplossen? Schrijf je nu in.

– Fueled by data, driven by intelligence –


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*