Voordelen van trailer tracking


Fleet manager, planners, wagenparkbeheerders; ze mogen blij zijn wanneer aan het einde van de dag het bureau opgeruimd is en de meeste brandjes zijn geblust. Een aantal van de taken kunnen echter veel eenvoudiger worden gedaan. Denk bijv. alleen al aan het zoeken naar trailers. Dit gebeurd vaak nog op papier of in excel met een chauffeur die tussen de middag een rondje over het terrein fietst om alle posities te registreren. Met trailer tracking automatiseer je dit automatisch. Een fleet manager verspilt tijd aan kleine taken die automatisch kunnen worden gedaan systeem is nog steeds verouderd en op papier gebaseerd.

De beleving is echter dat tracking systemen duur zijn en weinig geld opleveren. Terwijl dit tegenwoordig niet meer is. De kosten voor trailer tracking zijn enorm gedaald en ook de functionaliteiten zijn veel breder geworden. Daardoor haal je binnen 10 maanden al rendement en bespaar je vaak 1000’en Euro’s gedurende de looptijd van het contract. Dit zijn de besparingen die onze klanten realiseren door trailer tracking.

2% minder trailer zorgt voor veel minder werk kapitaal 

Doordat inzichtelijk is op welke plekken trailers stilstaan. Wordt ook inzichtelijk wat de capaciteit is. Daardoor kun je met minder trailers hetzelfde werk doen. Gemiddeld is dit 2% van een trailer vloot. Omdat een trailer al snel 50.000 Euro of meer kost. kun je op een vloot van 100 assets al snel 2 trailers besparen. Gezien de afschrijving van de waarde van de asset is dit goed voor zeker 10.000 Euro per jaar.

Efficiënter trailer onderhoud

Normaal gesproken wordt trailer onderhoud jaarlijks gepland. Doordat tracking systemen ook gereden kilometers registreren kun je op interval basis gaan doen. Dit bespaart tijd en stilstand.  Het is mogelijk om reductie van 35% van onderhoudskosten te zien, dit bedoeld circa 17.500 Euro bespaard op een vloot van 500 trailers.

Vermindering van diefstal, verlies een ongeoorloofd gebruik van trailers

De gemiddelde klant die an N-dure gebruikt, heeft een vermindering van 50% van diefstal van trailer gezien, d.w.z een verlies besparing van 20.000 Euro op een vloot van 500 trailers. Door de gebruik van geofencing een fleet manager ervoor kan kiezen om onmiddellijk te worden gewaarschuwd als een trailer uit het opgegeven gebied werd verwijderd. Realtime informatie kan beschikbaar worden gesteld aan de politie als een trailer of asset wordt gestolen en helpt zo bij het snel terughalen van gestolen assets.

Tijd besparen door snel lokalisatie  

Tijd besparen is waarschijnlijk de meest klaarblijkelijk voordeel van GPS tracking maar dit is nog meer duidelijk als je naar de nummers kijkt. een trailerpark met 500 trailers verspilt rond 10 uur per week om trailers te vinden in hun park. Dit kost €30/uur en neerkomt op 18.700 Euro elk jaar. 

Klaar om meet te doen en de geld die je investeert in N-dure terug te maken in 10-12 maanden, en een winst van round €550.000 in 5 jaar te maken? Neem contact op [email protected] of bel ons op +31 (76)886 22 05.

– Fueled by Data, Driven by Intelligence –


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*