Hoe voorkom je diefstal en het terugkrijgen van je assets


Het Europese vrachtverkeer over de weg is nog steeds een gegeerde uitdaging voor dieven. Volgens een onderzoek van de Europese Unie kosten diefstallen van vrachtwagens én hun inhoud alleen meer dan € 8,2 miljard per jaar aan Europese bedrijven. Enkel in Nederland bedraagt deze verliespost 4% wat ongeveer gelijk staat aan 329 miljoen Euro. Zelfs wanneer één trailer wordt gestolen is dit voor een bedrijf een aanzienlijk verlies. Niet alleen in termen van uitrusting en vrachtkosten, maar indirect ook door tijdverlies en het regelen van verzekeringsverplichtingen.

Met de N-able en N-dure oplossingen van Route42 kunnen vrachtwagens, aanhangwagens en andere activa in realtime worden gevolgd, een bijzonder handige functie bij het herstellen en volgen van jouw vloot.

Neem preventieve maatregelen en kies de juiste oplossing die het best geschikt is voor jouw bedrijf.

Als eerste is het raadzaam om uw bezittingen uit te rusten met een GPS-tracking systeem. Door dit apparaat op al jouw activa te installeren, ontvang je realtime tracking informatie voor elke truck of trailer die je bezit. Als elke trailer wordt opgevolgd, heeft dit zijn eigen voordelen (die je kunt vinden wanneer je hier klikt – hyperlink). Route42 heeft een realtime oplossing voor alle soorten voertuigen, en aangedreven of niet-aangedreven rollend materieel. Route42 biedt een dubbellaags GPS locatie tracking systeem met triangulatie signaal, ter ondersteuning van uw beveiligingssysteem.

De oplossingen voor het volgen van vrachtwagens en trailers van Route42 bieden geavanceerde functies zoals een waarschuwingssysteem wanneer een derde probeert het Gsm-signaal te blokkeren. Ook het blokkeren van de ontsteking, gekoppeld aan geo zones en een waarschuwing met zoemer die de bestuurder onmiddellijk laten weten of er iets aan de hand is. Voor onze vrachtvervoerders bieden we ook verschillende soorten sensoren, zoals deur- en temperatuursensoren, die ongebruikelijke en ongeoorloofde binnenkomst detecteren en/of verplaatsing van goederen.

Stel zelf nuttige plaatsen in via geotagging.

Eenmaal uitgerust met het GPS-volgapparatuur is het ook mogelijk om bepaalde, voor jouw bedrijf belangrijke plaatsen, in te stellen. Door het instellen van deze specifieke zones, kan de wagenparkbeheerder ervoor kiezen om gewaarschuwd te worden bij elke ongeoorloofde verplaatsing van het rollend materieel. Aandachtspunten worden vooraf ingesteld op het dashboard voor wagenparkbeheer door de wagenparkbeheerder of kan, indien nodig, op locatie ingesteld door de bestuurder.

Het inschakelen van geotags per landsgrens zorgt ervoor dat een activum dat zich bezighoudt met nationale bedrijven geen constante monitoring van een vlootbeheerder nodig heeft en automatisch een waarschuwing zal activeren als het een internationale grens overschrijdt zonder de juiste autorisatie.

Alle geactiveerde meldingen kunnen vervolgens op verschillende manieren (waaronder e-mail, sms, WhatsApp etc.) naar een geselecteerde en gedefinieerde groep mensen worden verzonden.

Deel jouw trackinggegevens met de politie.

Sla niet meteen in paniek nadat je een waarschuwing krijgt voor een ongeoorloofde verplaatsing van één van je trucks of trailers. Wanneer je een melding krijgt van diefstal heeft Route42 je reeds gedekt en meld je de diefstal onmiddellijk bij de politie. Via ons dashboard kun je eenvoudig de live locatie tracking delen met de politie, zonder dat je een specifiek gebruikersaccount en wachtwoord hoeft aan te maken. Creëer eenvoudig een deelbare link, zodat de politie meteen het beste hulpmiddel krijgt om je te helpen bij het terugkrijgen van de gestolen eigendommen.

Hoewel 100% beveiligen niet mogelijk is, kun je wel de risico’s tot een minimum beperken. Ben je overtuigd en klaar om jouw wagenpark uit te rusten een van onze oplossingen? Neem contact met ons op via [email protected] of bel ons op +31 (76) 886 22 05.

– Fueled by Data, Driven by Intelligence –


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*