Het bijhouden van uw vergeten activa – Heftrucks


Heftrucks zijn een fundamenteel onderdeel van een logistiek of opslagbedrijf, maar krijgen meestal zelden de aandacht die ze verdienen. Heftrucks hebben invloed op verschillende aspecten van elk proces in het magazijn en het bedrijf, maar ze worden zelden volledig efficiënt ingezet. Daardoor zijn de kosten/baten meestal niet bevredigend te noemen. Wanneer gegevens op de juiste manier verzameld worden, gekoppeld aan het gebruik van de heftrucks, kan het gebruik op een waardevolle manier verbeterd worden.

N-dure, het geavanceerde telematica platform van Route42 voor het beheer van activa, vermindert de uitdagingen voor de fleetmanager door het fleet tracking programma. N-dure kan op meerdere modellen van heftrucks worden geïnstalleerd en levert de gegevens die nodig zijn om slimme wijzigingen en planning aan te brengen.

Hoe gaat het in zijn werk:

Je blijft voortdurend op de hoogte van de locatie van uw heftrucks.

Dit is waardevolle informatie die voor elke vorm van vorkheftruck binnen handbereik is. Een magazijn heftruck, zoals bijvoorbeeld een vorkheftruck, die op het terrein van het bedrijf geparkeerd wordt, kan snel worden gesitueerd en in gebruik worden genomen. Ook kun je de geofencing-tags zo instellen dat de heftruck het aangewezen gebied nooit kan verlaten.

Locatie tracking is echter met name belangrijk voor pallet vijzels die niet permanent op het terrein aanwezig zijn, zoals meeneem heftrucks (Kooi-Apen) en elektrische pallettrucks (bijvoorbeeld Linde). Met N-dure kan een klant ervoor kiezen om automatisch te worden gewaarschuwd als een heftruck wordt achtergelaten door middel van zijn vooraf ingestelde gekoppelde trailer, waardoor het risico op verloren stapelaar wordt geëlimineerd. Het Route42-dashboard toont reiskaarten voor heftrucks met zowel live locatie als locatiegeschiedenis.

Blijf op de hoogte van onderhoud & draaiuren

Met het gebruik van telematica krijgt de fleetmanager inzicht in de draaiuren van aangedreven vorkheftrucks. Route42-apparatuur volgt draaiuren door het D+signaal en het contactsignaal nauwkeurig te berekenen.

Dit inzicht dat kan worden gebruikt om een ​​verbeterd onderhoudsschema te plannen op basis van gebruiksuren en de beste dag en tijd te bepalen om onderhoud te plannen op basis van verzamelde werkpatronen. Een fleetmanager kan ook een goede vloot rotatie en gelijke verdeling van het werk over alle heftrucks plannen.

Controleer het juiste gebruik op nuttige plaatsen

Door de draaiuren te controleren en de gebruiksfrequentie bij bepaalde belangrijke aandachtspunten te bekijken, heeft een fleetmanager de nodige informatie bij de hand om de huurovereenkomsten te berekenen en om te zien of een specifieke opdracht een vaste vorkheftruck rechtvaardigt.

Met deze POI’s – Point Of Interest – is het ook mogelijk om waarschuwingen te ontvangen als een vorkheftruck onrechtmatig wordt gebruikt of zonder voorafgaande toestemming van een klant.

Efficiëntieplan

Voorkom dat vorkheftrucks worden gekoppeld aan aanhangwagens en de hele dag rond worden gereden, ongeacht of er behoefte is aan die specifieke aanhangwagen.

Controleer de omvang van het wagenpark en verbeter het activabeheer

Door gegevens te verzamelen met betrekking tot het gebruik en service voor bedrijfsmiddelen, is het mogelijk om te controleren of het aantal heftrucks geschikt is voor jouw activiteiten. Een vermindering van activa kan worden gepland om onnodige investeringen in apparatuur die onderbenut zou zijn te voorkomen en derhalve geen rendement op de investering oplevert.

Het gedrag van de bestuurder verbeteren

Door het gebruik van G-sensoren bewaakt de N-dure het gedrag van de bestuurder, zoals te snel rijden en ander ongepast gedrag. Hoe leuk het ook is om donuts of heftruck races te houden, ze worden niet als passend gedrag beschouwd en vormen een gezondheids- en veiligheidsrisico. Deze waarschuwingen worden geactiveerd als misbruik wordt gedetecteerd.

Door gebruik te maken van dit slimme systeem verander je de manier waarop jij jouw magazijn- en logistieke bedrijf runt. Hiermee kun je problemen oplossen en nieuwe waarden creëren op een manier die voorheen ondenkbaar was.

Stap af van oude, dure en omslachtige gewoonten en elimineer onder- en misbruik van het wagenpark. Neem contact met ons op via [email protected] of bel ons op +31 (76) 886 22 05.

– Fueled by Data, Driven by Intelligence –


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*