Max Zillinger Route42 sluit aan bij het Green Quest-programma van BNR


Max Zillinger Route42 sluit aan bij het Green Quest-programma van BNR, om te presenteren hoe Route42 stappen zet om de transportmarkt te veranderen. Dit doet Route42 door gegevens te verzamelen, te analyseren en om te zetten in concreet advies over efficiëntie, veiligheid, duurzaamheid en groei. Door het gebruik van data telematica draagt ​​Route42 bij aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het verminderen van het gebruik van CO2. Max legt uit hoe data gestuurde inzichten in rijgedrag zorgt voor veiliger en zuiniger rijgedrag in de logistiek, wat resulteert in een lager brandstofverbruik en minder onderhoudskosten aan een truck, trailer en overige assets (door minder slijtage).

Het besparingspotentieel wordt gepresenteerd door Max, die uitlegt dat vrachtwagens in Nederland ongeveer 6,5 miljard km per jaar afleggen (bron CBS-gegevens), bij een verbruik van 1 op 3 gemiddeld ruim 2 miljard liter diesel per jaar.  Met het gebruik van gegevens is het mogelijk om:
– bespaar 5% op brandstof, d.w.z. 1 miljoen bespaarde liter per jaar (met een minimale besparing 1 liter €1,- > 100 mln € besparing)
– resulterend in een vermindering van 258.000 ton CO2-uitstoot per jaar (2,5 kg CO2 / ltr verbrande diesel).

Klanten van Route42 hebben een brandstofbesparing van 1% -10% gezien op basis van verbetering van het rijgedrag (gecontroleerd via verzamelde CANbus-gegevens) en een afname van rijgedrag events tot 25%. Max legde uit hoe verbeterd rijgedrag een directe invloed heeft op het brandstof- en materiaalverbruik.

Route42 is opgericht in maart 2015 en platform is actief ‘live’ sinds 2016. In deze 3 jaar heeft Route42 al diverse grote transporteurs als partner aan zich weten te binden als Jan de Rijk, Post Kogeko, GVT, HSF, Verhoek, St vd Brink, Koopman, TVM, VDL, Hello Mobility, SmartwayZ.nl en vele anderen. Inmiddels worden nu ook de eerste stappen gemaakt naar het buitenland.

Tijdens het interview legde Max ook uit hoe transport steeds meer data-driven wordt, wat uiteindelijk zal evolueren naar wat bekend staat als Transport 4.0. Max legde uit hoe Route42 bijdraagt ​​aan de transformatie van de transportsector door voorspelbaarheid en efficiëntie, resulterend in minder lege kilometers, minder brandstofverbruik en minder ongevallen.


Waarom verdient Route42 de Green Quest Award?
Het is een zeer schaalbaar en open platform dat een van de grootste sectoren betreffende uitstoot van CO2, de transportmarkt, mede zal transformeren. Platform zal mede stimuleren een relatief conservatieve en gesloten markt, meer samen te werken, te innoveren en data gedreven te werken. Daarnaast heeft platform groot effect op eco-systeem die hier ook van zullen profiteren, denk aan overheden, verzekeraars en andere dienstverlenende organisaties in de transport sector.


De volledige podcast met betrekking tot The Green Quest en Route42 is te vinden op de website van BNR.
Wilt je meer weten over besparing en over data-driven werken? Neem contact met ons op via [email protected] of bel ons op +31 76 886 2205

 

– Fueled by Data, Driven by Intelligence –


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*