Met het gebruik van data, kun jij het rijgedrag verbeteren op de weg


Rijgedrag, waarom maakt dit het verschil?
Logistiek en transportbedrijven zijn op zoek naar het verbeteren van hun triple bottom line (TBL) maar willen ook hun steentje bijdragen aan maatschappelijke verantwoord ondernemen (MVO). Door rijgedrag te verbeteren, zouden fleetowners beter in staat zijn  om deze doelen te bereiken.

Voordelen van beter rijgedrag
Chauffeurs zijn de vertegenwoordigers van het bedrijf. Hun rijgedrag is de reflectie van hun werkgever. Het verbeteren van rijgedrag levert zowel interne als externe, direct en indirecte voordelen op voor bedrijven en natuurlijk niet te vergeten hun publieke imago. Een chauffeur die bewuster rijdt, minder ‘agressief’ rijdt en zich meer bewust is van zijn wegomgeving, kan tijdens zijn trip beter besluiten nemen en sneller schakelen. Met een betere wegbewustzijn van de chauffeurs, zal het bedrijf zijn brandstof uitgave, wat betekent minder CO2 uitstoot, en onderhoudskosten doen zien verminderen. Banden slijtage neemt minder snel af en er zullen minder ongelukken ontstaan op de weg. Verzekeraars belonen dit door de premie te verlagen omdat bewuste weggebruikers in de regel minder verzekeringsclaims indienen. 

Maar hoe kan rijgedrag verbeterd worden?
Rijgedrag kan verbeterd worden op een aantal manieren namelijk:
– Persoonsgebonden coaching;
– Chauffeur die inzicht krijgt over zijn eigen rijgedrag.

Gebruik van data intelligentie betekent voor een fleetowners en transporteurs dat ze beter inzicht krijgen in het rijgedrag van hun chauffeurs. Met deze inzichten maakt het gemakkelijker voor een fleetowner en/of transporteur om te begrijpen waar een chauffeur dagelijks mee te maken krijgt waardoor er een betere coaching plaats kan vinden op individueel niveau.

De Rol van Route42 en onze oplossingen
Hoewel er natuurlijk verschillende telematica datatools zijn op de markt, roept dit vaak meer vragen op dan dat er winst uit gehaald wordt. Dit heeft te maken met de complexe manier waarop data wordt gepresenteerd. Bedrijven en chauffeurs zijn hierdoor niet in staat onmiddellijk en effectieve maatregelen voor verbeteringen aan te nemen. Wij bieden echter directe toegang tot data gegevens over rijgedrag aan zowel de chauffeur als de fleetmanager, via onze smartphone applicatie (Truck Hero app) en het online dashboard.

Onze services en producten helpen je bij het oplossen van  je uitdagingen op het gebied van logistiek en het rijgedrag van de chauffeurs We hebben het volgende geconstateerd:  

  • Klanten die gebruik maken van onze rijgedrag applicatie zien een daling van maar liefst 20% in rijgedrag alerts, wat betekent een besparing van € 1600,- per asset per jaar.
  • Daarnaast zien we een verbetering van 12% in het rijgedrag bij gebruik van onze rijgedrag applicatie in combinatie met onze dashcam add-on. De dashcam wordt zowel door de fleetmanagers als de chauffeur erg gewaardeerd. Want op basis van de beelden kan de onschuld makkelijker bewezen worden.

Dankzij onze rijgedrag applicatie kunnen chauffeurs verbeteren in hun rijgedrag. Dit geldt ook voor op langer termijn, een chauffeur gaat betere rij gewoonten ontwikkelen, is alerter en meer bewust van zijn wegomgeving. Maandelijks worden er rapporten opgeleverd, die een duidelijk beeld geven van de rangorde van het rijgedrag, wie zijn de uitschieters, de algemene fleetscore, informatie over hotspots van events en kritieke events die kunnen worden gebruikt om het gedrag van chauffeurs te verbeteren en te coachen.

Bij Route42 bieden we de nodige hulpmiddelen aan om te helpen bij het verbeteren van het verkeersveiligheidsbeleid in de transport- en logistieke sector. Dit kan worden bereikt via verschillende Route42-producten, evenals het gebruik van bestaande hardware van een klant in combinatie met onze toepassingen voor rijgedrag. Al onze producten voldoen aan de AVG en bieden van nature privacy.

Meer informatie over wat wij aanbieden is hier te vinden. Neem contact met ons op via mail [email protected] of bel ons via +31 (76) 886 22 05 en wij zorgen voor de oplossing die je zoekt.

– Fueled by Data, Driven by Intelligence –


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*