Emissieloos over de weg, begint met Fuelsave van Route42!

Emissieloos

Het kabinet trekt 48 miljoen euro uit om de transportsector duurzamer te maken. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) gaat er vanuit dat de sector het geld gebruikt om de emissie drastisch terug te dringen. Het liefst ziet ze de Nederlandse transportsector compleet emissieloos. Na recente berichtgeving over de slechte luchtkwaliteit boven Nederland komen dit soort besluiten niet al verrassing. Vooral stadscentra zijn sterk vervuild en compensatie voor bedrijven bij aanschaf van elektrische bestelwagens valt binnen het pakket aan maatregelen.

Fuel save

Maar alles elektrisch? Dat zal nog wel even duren, als het ooit al zover komt. Dat er tot die tijd zuinig met brandstof omgegaan moet worden moge helder zijn. Route42 is al jaren bezig met de ontwikkeling van toepassingen om brandstofverbruik te optimaliseren: Fuelsave.

Fuelsave van Route42 is een innovatief systeem dat precies bijhoudt wat trucks per rit verbruiken. Of ze nu op de snelweg rijden met een volle vracht of stationair draaien bij een korte tussenstop, het houdt alles bij. Zo wordt inzichtelijk gemaakt hoe (on-)zuinig wagens werkelijk rijden en hoe een transporteur écht grip op brandstofverbruik krijgt. Het doel is zo min mogelijk verspilling. Niet alleen qua brandstof, maar ook qua geld.

Tech saves the day

Ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming gaan razendsnel, besparingsmanieren voor brandstof zijn hier geen uitzondering op. Route42 heeft inmiddels jaren aan ervaring opgedaan op dit gebied en de verzamelde data worden ingezet om de techniek steeds verder te verfijnen. En route naar schonere lucht voor vandaag en morgen.

Neem contact op met [email protected] of bel +31(76) 886 22 05 en laat je informeren!

Bron: https://www.nu.nl/ondernemen/5199842/kabinet-trekt-48-miljoen-euro-groener-transport.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*