Jan de Rijk Logistics kiest voor intelligente trailer track & trace oplossing van Route42

Route42 staat bekend om het vermogen om data te vertalen naar slimme inzichten voor de trekker en trailer. Belangrijke voorwaarde om dit te kunnen doen is dat de hardware betrouwbaar is. Dat hebben ze de afgelopen maanden aangetoond waardoor we met een gerust hart voor Route42 konden kiezen.

Johan Martens, Fleet Manager bij Jan de Rijk Logistics

Roosendaal – Jan de Rijk Logistics heeft na een uitvoerig selectieproces gekozen om al haar trailers uit te rusten met het N-dure systeem van Route42. De keuze is gevallen op Route42 vanwege de state-of-the art techniek in combinatie met de bewezen betrouwbaarheid en het unieke Route42 platform.

Naast real time informatie laat het data intelligentie platform van Route42 ook inzicht zien zoals bezettingsgraad en beschikbaarheid. De N-dure biedt daarnaast de mogelijkheid om 4 sensoren te koppelen.

Hardware als middel

Opvallend is dat Jan de Rijk Logistics juist kiest voor startup Route42 als leverancier. Johan Martens, Fleet Manager bij Jan de Rijk Logistics: “Route42 staat bekend om het vermogen om data te vertalen naar slimme inzichten voor de trekker en trailer. Belangrijke voorwaarde om dit te kunnen doen is dat de hardware betrouwbaar is. Dat hebben ze de afgelopen maanden aangetoond waardoor we met een gerust hart voor Route42 konden kiezen.”

Jan de Rijk Logistics verwacht veel van de samenwerking. “Jan de Rijk Logistics heeft zich altijd onderscheiden door innovatief te zijn en slim gebruik te maken van data. Route42 heeft veel automotive kennis. Door de kennis te bundelen verwachten wij veel meer onderdelen te kunnen optimaliseren.” Een voorbeeld van dit optimaliseren is dat het nu mogelijk is om onderhoud op basis van de gereden kilometers te plannen. Slimme algoritmes helpen de intervallen af te stemmen op bijvoorbeeld de APK keuringen.

Route42  is verheugd met de samenwerking. Max Zillinger (Partner – Marketing & Sales) : ‘Wij zijn enorm trots dat we op deze schaal onze systemen mogen leveren aan één van de meest toonaangevende logistieke dienstverleners in Europa. Het motiveert ons enorm om Jan de Rijk Logistics te helpen maximale controle te krijgen en intelligentie uit te oefenen op basis van robuuste hardware”.

Goed op weg

Inmiddels zijn er bij Jan de Rijk Logistics meer dan 200 systemen geïnstalleerd en zijn er meer dan een miljoen kilometers afgelegd. In de komende maanden worden de overige systemen geïnstalleerd.

Over Jan de Rijk Logistics

Jan de Rijk Logistics, gelokaliseerd in Nederland, is een marktleider op het gebied van Transport en Logistieke Dienstverlener, opererend met een grote, moderne en een diverse vloot van 1000 voertuigen door geheel Europa. Het bedrijf verleent tevens Warehouse services en Retail distributie. Jan de Rijk heeft 27 kantoren in 13 landen en meer dan 1300 werknemers in Europa.

www.janderijk.com

Over Route42

Route42 is een jong en dynamisch bedrijf dat slimme oplossingen ontwikkelt met behulp van techniek en ICT, om zo de transportsector te verduurzamen, veiliger en kostenefficiënter te maken. Door de unieke combinatie van vergaande motorkennis en ICT-expertise biedt Route42 niet alleen interessante inzichten, maar gaat het bedrijf juist verder om actieve en intelligente oplossingen te realiseren. Route42 biedt één universeel platform waarop de meest uiteenlopende sensoren aangesloten kunnen worden. Vervolgens kan gebruik gemaakt worden van een scala aan apps om alle aspecten van de truck en trailer te beheren: van veiligheid tot aan diagnostiek op afstand.

Route42.nl


Locatie
Roosendaal, Nederland
Voertuigen
> 1000
Oplossing
N-dure
Transport type
Alles, Distributie, Intermodal, Transport

Route42 heeft veel automotive kennis. Door de kennis te bundelen verwachten wij veel meer onderdelen te kunnen optimaliseren.

Johan Martens, Fleet Manager bij Jan de Rijk Logistics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*