Dashcam – De Stille getuige op de weg


De juiste dashcam beelden op het juiste moment veilig opslaan in de cloud en weer kunnen terugzien? Tot voor kort was dat in de zakelijke markt vrijwel onmogelijk. Het jonge en dynamische bedrijf Route 42 is daar wél in geslaagd. Het is één van de ICT toepassingen van het bedrijf, dat veiligheid, duurzaamheid en kostenefficiëntie hoog in het vaandel heeft staan.

Dashcam in de lift

Een van de applicaties van Route 42 is de dashcam. Steeds meer truckers in Nederland maken gebruik van dit staaltje vernuft. Uit een onderzoek van Truckstar onder 800 deelnemers bleek dat zo’n 30% van de chauffeurs inmiddels rijdt met een dashcam. Route 42 slaat daarbij niet alleen de beelden op, maar voorziet deze ook met relevante data zoals locatie, snelheid en g-sensor data om de situatie goed te kunnen beoordelen.

Hulpmiddel bij coachen

De dashcam kan in lastige situaties belangrijke informatie aanleveren. Daarbij valt te denken aan aanrijdingen of situaties waarbij heel hard geremd moest worden. De beelden van de dashcam kunnen dan belangrijk bewijsmateriaal zijn voor schuldvraag en schade afhandeling. Zowel wagenparkbeheerder als chauffeur kunnen op elk moment beeld en data in het dashboard terug zien. De dashcam is tevens heel bruikbaar bij het coachen van chauffeurs in gevaarlijke situaties. Het terugzien van eigen rijgedrag kan meehelpen de veiligheid op de weg voor een ieder te vergroten. Je vraagt je nu wellicht af of deze informatie dan door jan en alleman kan worden ingezien. Welnu, Route42 heeft de privacy van een en ander hoog in het vaandel staan. De beelden staan niet op een SD-kaart en zijn ook niet te downloaden.

 

Nog meer high tech voor de trucker

Naast deze dashcam applicatie biedt Route 42 een unieke ‘add on’ voor de dashcam: Roadsight. Met Roadsight kun je tot 24 uur terug beelden opvragen en ze direct op je mobiel bekijken. Hiermee ben je in staat om bijvoorbeeld schade, berovingen of andere verdachte zaken die niet automatisch worden gesignaleerd, terug te zien. Pas geleden zagen we James Bond achtige taferelen waarbij al rijdend lading werd gestolen.

Route 42 heeft nog meer handige ict-snufjes voor de trucker, zoals een bandenspanningsmonitor, een rijgedrag monitor en een applicatie voor brandstof monitoring. Route42 heeft gedacht aan wat je maar kunt bedenken aan high tech voor vrachtverkeer op wielen. Op naar de connected truck!

Route42 N-able the future


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*