Rijschool van de toekomst


Route42 en Leeuw opleidingen starten rijschool van de toekomst

Onlangs werd het al in diverse media bekend gemaakt; er dreigt een enorm tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Een aanzienlijke groep gaat straks met pensioen en er staan onvoldoende nieuwe chauffeurs klaar om dit op te vangen. Veel transportbedrijven starten nu kosteloze rijopleidingen waarmee ze jongeren motiveren de logistiek in te gaan. Maar hoe kan je ze in korte tijd goed klaarstomen voor het echte werk? Daar heeft LEEUW opleidingen uit Eindhoven een unieke oplossing voor bedacht met behulp van een ingenieus telemetrie- en monitoringsysteem dat Route42 heeft ontwikkeld.

Prestaties in beeld door video en data
LEEUW opleidingen biedt aankomend chauffeurs een chauffeursopleiding aan waarmee ze al snel volledig ingezet kunnen worden in de chauffeurspool van een transportbedrijf. Om ze zo goed mogelijk te coachen wordt tijdens het leertraject een geavanceerd telemetriesysteem van Route42 gebruikt dat al hun prestaties monitort. Dit systeem registreert met data en videobeelden alle aspecten van het rijgedrag. Door analyse van deze gegevens kan niet alleen de rijcoördinator de vorderingen bijhouden, ook de leerling-chauffeur krijgt direct inzicht in zijn rijstijl en kan sneller leren omgaan met lastige situaties.

Efficiënter en veiliger de weg op
Grote winst is dat het systeem ook na het behalen van het rijbewijs de beginnend chauffeur blijft begeleiden. ‘Door met deze techniek chauffeurs “on the job” te trainen maken we een grote stap vooruit,’ aldus Marc Leeuw, eigenaar van LEEUW opleidingen. ‘De chauffeurs leren niet alleen sneller het vak in de praktijk, ze worden zo ook gestimuleerd om meteen veilig te rijden en zich direct een goede rijstijl aan te leren. Dat zorgt vervolgens ook voor een efficiënter brandstofverbruik en minder schades. Daar profiteren ook de transporteur en klant weer van. Het mes snijdt dus aan meerdere kanten.’

Toekomst coaching chauffeurs
Route42 is blij dat ze deze samenwerking met Leeuw hebben kunnen sluiten. ‘Data gedreven coaching heeft in deze sector echt de toekomst,’ vertelt Max Zillinger, partner commercie van Route42. ‘De door ons ontwikkelde rijprestatiemonitor houdt in beeld en data alles bij; van rijsnelheid en brandstofverbruik tot manoeuvres die tot gevaarlijke situaties kunnen leiden. Het is een effectief middel om meteen te focussen op de punten in het rijden die nog beter kunnen. Zo breng je coaching echt naar een hoger plan.’ De door het systeem gegenereerde gegevens zijn ook voor Route42 en LEEUW opleidingen van belang. Zo krijgen ze niet alleen de nodige inzichten aangereikt waarmee de kwaliteit van het coachingstraject verder opgeschroefd kan worden, het bevat ook waardevolle data waar de hele transportbranche voordeel mee kan doen.

Meer over Route42
Route42 is een nieuwe dynamische startup dat als doel heeft de automotive markt duurzamer, veiliger en kostenefficiënter te maken door de toepassing van slimme techniek en ICT oplossingen. Zo ontwikkelt het smart sensors waarmee altijd en overal inzicht verkregen kan worden in de staat van de vrachtwagen en de rijprestaties van chauffeurs. Deze innovatieve diagnostiek is samengebundeld in één compact universeel systeem; de connected truck. Door daar een breed scala aan apps aan te koppelen kunnen zowel chauffeurs als fleetmanagers verschillende prestaties beheren en optimaliseren.

Meer over LEEUW opleidingen
LEEUW opleidingen verzorgt ruim 55 jaar opleidingen op het gebied van mobiliteit en veiligheid. Het hoofdkantoor van LEEUW is gevestigd in Eindhoven waarbij de locaties Oss. Helmond, Weert en Tilburg als opstaplocatie worden gebruikt. LEEUW  wil altijd vooroplopen in efficiënte trainingsmethoden waardoor de cursist meer resultaat haalt in minder tijd.  Met het systeem van Route 42 worden zowel beginnende als gevorderde cursisten geschoold.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*