Wagenparkbeheer: de noodzaak van telematica


Hoe kan ik het beste kosten besparen? Hoe garandeer ik de veiligheid van mijn chauffeurs en voertuigen? Ik spendeer te veel tijd aan het nagaan van de gereden afstanden, en het klopt meestal niet eens. Ik heb geen enkel zicht als bedrijfsauto’s voor andere zaken dan het werk worden gebruikt. Ik heb geen mogelijkheden het rijgedrag van mijn chauffeurs vast te leggen om zo ongelukken te voorkomen.
En de lijst van vragen en problemen gaat maar door……

Dit zijn maar een paar uitdagingen, waar een wagenparkbeheerder van vandaag de dag voor komt te staan, en het maakt daarbij niet uit hoe groot het wagenpark is. Om deze problemen gericht aan te pakken en competitief te kunnen werken, en op zijn minst de minimum vereiste resultaten te behalen, zijn fleetmanagers bezig hun aanpak ten opzichte van het wagenpark te transformeren. Hierbij werken ze van binnen uit, maar hoe doen ze dat precies?

Hier zijn 3 tips, die van nut kunnen zijn om het beheer van het wagenpark efficiënter te maken, zodat ze de bedrijfsresultaten positief kunnen beïnvloeden:

1) Zeg gedag tegen de oude aanpak
Als het beheer van je chauffeurs en wagenpark nog gebaseerd is op handenarbeid, veel papierwerk en te vaak achteraf, dan wordt het hoog tijd te moderniseren. De oude manier van werken is inefficiënt en kost handenvol geld.
Als de oplossingen voor de problemen van het wagenparkbeheer ingewikkeld, duur en niet doelgericht zijn, dan kun je niet optimaal bijdragen tot het succes van het bedrijf.

Alleen al de kosten, nodig om het oude systeem aan de gang te houden, inclusief updates en het om problemen heen werken, kunnen een hindernis betekenen voor het bedrijf. Winstgevende en relevante investeringen worden tegengehouden.
Tegenwoordig is het ook van groot belang dat je beheerprogramma’s kunnen draaien op het web en het mobiele verkeer. Indien je met je ouderwetse methoden daar geen gebruik van maakt, ontbreekt het je aan uitbreidingsmogelijkheden en servicediensten. Zo loop je voortdurend achter je concurrenten aan.

2) Ga aan de gang met de nieuwste technologieën
Om competitief te kunnen blijven in de hedendaagse, technologische wereld, is het van groot belang, dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Op Cloud gebaseerde telematische oplossingen zijn betaalbaar en heel eenvoudig in het gebruik.

De nieuwste generatie beheerprogramma’s zijn vrij gemakkelijk te installeren en bieden je een ruime mate van flexibiliteit op zowel PC, of meer mobiele apparaten als laptop, tablet en smartphone.
In vergelijk met je oude methoden zijn ze kostenbesparend, omdat het verwerken van gegevens geautomatiseerd is. Daarnaast is het platform waarmee gewerkt wordt, geheel gericht op optimaal gebruikersgemak ( PaaS, platform as a service)

Vooruitstrevende bedrijven kiezen wat goed is voor het bedrijf en dat houdt in dat men gebruik maakt van de nieuwste technologie. Deze programma’s zijn Cloud gebaseerd, zodat iedereen overal en met de eigen apparatuur toegang kan krijgen tot gewenste gegevens.
Omdat dit soort programma’s onderhouden worden door een eerste klas succesteam, kan het bedrijf zich focussen de eigen productieresultaten te verbeteren, waarbij besluitnemers, indien nodig, alle noodzakelijke gegevens over het wagenpark direct bij de hand hebben.

3) Maak telematica een prioriteit
Misschien heb je het nooit van die kant bekeken, maar het wagenpark is de levenslijn van je bedrijf. Het verdient aandacht, en optimalisatie van de bronnen, gerelateerd aan je wagenpark, zoals chauffeurs, voertuigen, ondersteunend personeel en alle gegevens die betrekking hebben op het vervoer, kunnen de bedrijfsresultaten verbeteren. De inzet van een uitgebreide telematische oplossing maakt het mogelijk om snel en strategisch te reageren, terwijl je wagenpark productief en gezond presteert.

Het is tijd om te handelen. Het is tijd de toekomst mogelijk te maken met Route42!!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*