Route42 lanceert met De Burgh en Van Hooft: Remote Diagnostics


Dé applicatie om op afstand een foutdiagnose in alle merken trucks te beoordelen.

Route42 heeft een innovatieve applicatie voor de vrachtwagenbranche ontwikkeld, samen met bedrijfswagenspecialisten De Burgh en Van Hooft. Met de applicatie Remote Diagnostics is het mogelijk om op afstand de foutdiagnose van een voertuig vast te stellen en te beoordelen. Door de inzet van de applicatie voorkomt een transportonderneming eenvoudig onnodige kosten door stilstand of reparaties. Remote Diagnostics is geschikt voor alle merken en typen vrachtwagens.

De nieuwe applicatie is primair voor de vrachtwagenbranche. Regelmatig kan een vrachtwagen zijn weg niet vervolgen, vanwege een storingsmelding in de truck. Op afstand kan de achterliggende oorzaak op dat moment vaak niet worden vastgesteld, met als direct resultaat: stilstand of een reparatie die wellicht niet direct noodzakelijk is. Met de applicatie Remote Diagnostics is het mogelijk om op afstand deze foutcodes te diagnosticeren zodat de juiste actie ondernomen kan worden.

Hoe werkt het?
Remote Diagnostics maakt foutcodes via een universeel hard- en software platform inzichtelijk in een online dashboard. Aanvullende parameters, zoals motortemperatuur en vermogensafname, geven de juiste en noodzakelijke context aan de foutcode. Op basis van deze aanvullende informatie kan de transporteur op afstand eenvoudig een adequate analyse maken en de juiste actie ondernemen: directe reparatie of de geplande rit af laten maken. Zo wordt onnodige stilstand of zelfs een spoedreparatie eenvoudig voorkomen.

Samenwerking De Burgh, Van Hooft en Route42
Route42 heeft voor de ontwikkeling intensief samengewerkt met Van Hooft en De Burgh. Samen combineren ze technologische kennis en jarenlange ervaring in het onderhoud van professionele wagenparken.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*