Telemetrie nu ook voor kleinere vloten interessant


Big data rendeert ook voor kleinere vloten

Wanneer men spreekt over telemetriesystemen voor vrachtwagens, denkt men in de eerste plaats aan een uitgebreid vrachtwagenpark waarbij de investering in een telemetriesysteem snel wordt terugverdiend. Maar ook voor een kleine vrachtwagenvloot is een dergelijk systeem interessant. De grote hoeveelheid gegevens – de big data – die een telemetriesysteem met een hoge snelheid genereert, geeft de vlooteigenaar inzicht in het efficiënt gebruik van zijn trucks, wat het mogelijk maakt om direct kosten te besparen.

N-able: een universeel en flexibel hardwareplatform
Het telemetriesysteem van Route42 bestaat uit hardware en software. De hardwaremodule N-able wordt ingebouwd in de truck. Het merk van de truck speelt hierbij geen rol: N-able is een universele module die in alle trucks kan worden toegepast. Deze module ontsluit gegevens vanuit het netwerk van de vrachtwagen en van de meest uiteenlopende sensoren die zich in de vrachtwagen bevinden. De gegevens die de N-able module verzamelt, worden vervolgens opgeslagen in de cloud.

Een groot scala aan apps vanuit 1 platform
Route42 heeft een hele reeks apps ontwikkeld om de grote hoeveelheid meetgegevens die in de cloud worden opgeslagen, te analyseren en te presenteren in een online dashboard. De gebruiker kiest zelf de apps die hij nodig acht. Voorbeelden hiervan zijn brandstofmonitoring, bewaking van de bandenspanning, beveiliging tegen diefstal van brandstof, foutdiagnose op afstand, dashcam en meer. De manager en chauffeurs van het transportbedrijf hebben op elk tijdstip in real time een zicht op de prestaties van vrachtwagens. Voordeel is dat de transporteur zelf bepaald welke applicaties relevant zijn en vanuit 1 platform dit kan benaderen. Dit zorgt voor een relatief lagere investering en dus ook een korte terugverdien tijd.

Kostenbesparing op basis van de big data
Omdat de manager van het transportbedrijf op elk moment inzicht heeft in de efficiëntie van zijn vloot, is het telemetriesysteem een belangrijk instrument om aan kostenbesparing te doen. Het meest voor de hand liggende voorbeeld is brandstofbesparing. Met de brandstofmonitorapplicatie van Route42 krijgt de manager niet alleen een beeld van het brandstofverbruik, maar ook van de factoren die hier invloed hebben op het verbruik zoals het gebruik van de cruisecontrol, het percentage van de tijd dat de motor op vol vermogen draait, uitrollen enzovoorts. Door vervolgens actief te sturen op de factoren kan wel tot 6% brandstofbesparing gerealiseerd worden. Ook door foutdiagnose op afstand kan heel wat bespaard worden. Een technische foutmelding in een vrachtwagen kan op afstand door specialisten geanalyseerd worden, zodat de chauffeur de juiste instructies kan krijgen en niet onnodig veel tijd en dus geld verliest. Zo biedt elke applicatie op het platform je de mogelijkheid om meer grip te krijgen op de business.

Route42 ook voor kleinere vrachtwagenbedrijven
Het is duidelijk: de investering in het flexibele en unieke telemetriesysteem N-able van Route42 betaalt zichzelf snel terug. Ook kleinere vrachtwagenvloten kunnen hiervan profiteren. Wacht dus niet langer en maak van je vrachtwagens connected trucks met het N-able platform van Route42!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*