Business case voor aankoop nieuwe vrachtwagens


Vrachtwagens vormen het hart van elk transport bedrijf. De keuze voor de aanschaf van nieuwe vrachtwagens is dan ook cruciaal voor de gezondheid en het rendement van de onderneming. Maar hoe kiest je de juiste vrachtwagen?

Of een onderneming nu één, vijf of honderd vrachtwagens aan de vloot wil toevoegen, er zijn altijd een hoop vragen te beantwoorden: hoeveel wagens zijn er nodig? Welke merk wil ik in mijn vloot? Wat voor serie is geschikt? Welke asconfiguratie past het best bij het type lading? Wat voor banden gaan onder de trekker en trailer? Enzovoort.

Data

De aanschaf van een vrachtwagen is een forse investering. Die moet renderen: uiteindelijk wil iedere ondernemer gewoon de beste waar voor zo min mogelijk geld. Maar om te bepalen wat de beste waar is, moeten er ontzettend veel factoren worden gewogen. Vroeger namen ondernemers die beslissing op gevoel. Vandaag de dag is er iets beters: data.

Proef

De meeste transportondernemingen werken met telematica-systemen. Daardoor bent je als ondernemer in een veel betere uitgangspositie dan voorheen bij de aanschaf van vrachtwagens. Je beschikt namelijk over keiharde cijfers over het gebruik van je wagens door de tijd. Die stellen je in staat om heel precies de eisen in kaart te brengen waaraan een nieuwe vrachtwagen moet voldoen en mogelijk zelfs in staat stellen om al een shortlist van vrachtwagens te maken op basis van historische verbruikscijfers maar ook gegevens over downtime per merk en onderhoudskosten.

In overleg met de importeur kun je zelfs een vrachtwagen op proef nemen om met behulp van telematica te meten of de machine voldoet aan je behoeftes.

Business case

Maar ook als blijkt dat je werkelijk nieuwe vrachtwagens nodig hebt, kan telematica je helpen om een voertuig te kiezen dat de beste ROI (return on investment) geeft. De data die je verzamelt kan tot verrassingen leiden. Verzamelde data geven gedetailleerd inzicht in welke vrachtwagen zuiniger zijn en welke het kortst uit de roulatie zijn vanwege onderhoud. Met telematica maak je een onderbouwde business case voor nieuwe en bestaande vrachtwagens in je bedrijf. Dit zal zeker lijden tot een boost in de reductie van de kilometer prijs en dat zie je terug onderaan de streep.

N-able

Route42 is het Nederlandse bedrijf die het universele platform voor telemetrie oplossingen heeft ontwikkeld. Nagenoeg alle meetapplicaties voor wagen en bestuurder kunnen in het flexibele platform worden samengebracht. Via een scala van apps kun je op afstand alle aspecten van je vrachtwagens real-time monitoren en beheren, van veiligheid tot remote diagnostics. Zo bent je altijd precies op de hoogte van hoe je vloot presteert. Je kunt reageren zodra dat nodig is en zo de efficiëntie vergroten. Benieuwd hoe ons telematica-systeem je verder kan helpen bij het kiezen van een nieuwe vrachtwagen? Neem contact op met Route42.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*