Route42 Fuelsave – bespaar meer met betere inzichten

Route42 fuelsave toepassing

Continu zicht op het brandstofverbruik van je vrachtwagenpark, 24 uur per dag, waar je ook bent? Het kan! Fuelsave van Route42 is een nieuw innovatief systeem dat precies kan bijhouden wat je trucks per rit verbruiken. Of ze nu op de snelweg rijden met een volle vracht of stationair draaien bij korte tussenstop, het houdt alles bij. Zo weet je altijd hoe zuinig de wagens werkelijk rijden en krijg je daar grip op. En daarmee kun je straks flink brandstof gaan besparen.

Zuiniger, goedkoper, milieuvriendelijker en efficiënter. De eisen die tegenwoordig aan het vrachtvervoer over de weg gesteld worden zijn hoog en zullen in de toekomst nog strenger worden. Veel transporteurs rijden al met energiezuinigere trucks en houden het aantal liters per gereden kilometer continu bij. Maar om een volledig inzicht te krijgen in het daadwerkelijk verbruik en de brandstofkosten moeten daar nog aardig wat rekensommetjes aan te pas komen. Want rijstijl en gewicht van de wagens tijdens de ritten, dus met volle tank of vracht of lege, tellen ook allemaal nog mee. Met Fuelsave kan dat nu op eenvoudige wijze bijgehouden worden

24/7 het brandstofverbruik van de hele vloot in een app

Fuelsave van Route42 is het eerste systeem op de markt dat realtime inzicht kan geven op het daadwerkelijke brandstofverbruik van een vrachtwagen. De ontwikkelaars zijn er in geslaagd om de massa van vracht en auto continu mee te nemen in de metingen. En dat niet alleen, ze geven ook aan wat de wagens verbruiken tijdens cruise control, PTO en stationair draaien, waarbij allen gekeken wordt wanneer cruise control gebruikt kon worden of stationair verbruik vermeden had kunnen worden.

Zo kan meteen gezien worden hoe verschillende omstandigheden het verbruik beïnvloeden en kan er worden bijgehouden welke chauffeurs het zuinigst weten te rijden en worden parameters die niet beïnvloedbaar zijn vanuit de chauffeur eruit gefilterd . En via een smartphone of tablet zijn die gegevens altijd eenvoudig bij de hand.

Efficiënter rijden & plannen met Fuelsave

Met de cijfers van Fuelsave in handen kunnen transporteurs straks veel beter sturing geven aan de vloot om nog efficiënter in te zetten en een zuinigere rijstijl te stimuleren. Ook worden de reële kosten van een vracht veel duidelijker in beeld,  en daarmee kan de effectieve rendabiliteit van een transportklus nauwkeuriger worden berekend. En daarmee wordt al een flinke stap op weg naar meer winstgevendheid door lagere transportkosten. En niet te  vergeten minder uitstoot.

Met de ‘connected truck’ op weg naar de toekomst

Fuelsave is onderdeel van ‘de connected truck’; een nieuw en innovatief telemetriesysteem/telemetrieplatform dat 24 uur per dag realtime inzicht biedt in de status van een vrachtwagen en zijn bestuurder. Het universele hard- en software platform biedt de transporteur een breed scala aan applicaties. Zoals volledige track&trace, Fuelprotect, die continu het brandstofniveau in de tank bewaakt, een accurate bandenspanningsmonitor, foutdiagnose op afstand en er kunnen ook slimme dashbordcamera’s aan gekoppeld worden. Het is ontwikkeld door Route 42, een jong en dynamisch bedrijf uit Breda dat de transportwereld duurzamer, kostenefficiënter en veiliger maakt met vooruitstrevende ICT en techniek oplossingen. Fuelsave is hun nieuwste product en er zullen spoedig meer nieuwe innovatie applicaties volgen.

Route42 – N-able the Future

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*