Route42 met nieuwe technologie in Dakar 2016


Breda – De jong en dynamische start up Route42 maakt een stormachtige ontwikkeling door. In maart dit jaar is de BV ‘live’ gegaan in een klein lokaaltje in een ‘oud’ school pand met 3 man. Inmiddels zitten ze al met 11 man op een nieuwe locatie met loods om te werken aan een nieuwe standaard in de markt. De Connected truck.

10 dakar teams

Maar liefst 10 truck Dakar teams gaan begin januari 2016 met technologie rijden van Route42. Het gaat hier om een bandenspanning en temperatuur monitor. Belangrijk voor de teams is om real time inzicht te hebben in temperatuur en druk omdat er veel met de bandenspanning gewisseld wordt om in alle terrein omstandigheden goed te kunnen rijden. Het zijn ook niet de minste teams die met dit uitgekiende systeem van Route42 gaan rijden zoals een Team De Rooy die ook dit jaar weer een gooi zal doen naar winst in de zwaar beproefde rally.

Vervolgens zal Route42 het systeem ook naar de weg brengen om de transporteur zo de mogelijkheid te bieden goed zicht te hebben op de bandenspanning, maar ook te kunnen alarmeren als een klapband dreigt.

Technologie versneld innovatie

Bijzonder is dat waar gevestigde orde het al jarenlang niet lukt om een goed systeem te lanceren, Route42 dit weet te bewerkstelligen in slechts 2,5 maand ontwikkel en test tijd. Dit geeft dan ook de potentie van het bedrijf weer dat inmiddels al door diverse ‘grote’ partijen uit de markt benaderd is om echt te innoveren in de sector.

“Technologische ontwikkelingen gaan zo snel dat het voor grotere bedrijven vaak lastig is dit zelf bij te houden en daarom steeds vaker start ups omarmen om hierin mee te kunnen gaan.”  aldus Max Zillinger, partner in Route42.

TVM neemt hierin het voortouw en zal begin 2016 met het oog op veilig rijgedrag een aantal Route42 oplossingen uitrollen in pilot onder 500 verzekerde trucks.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*