RTL transportwereld & innovatie


In deze uitzending van RTL TransportWereld zien we moderne elektronische systemen om de transportefficiency en de veiligheid te verbeteren. Bij TVM Verzekeringen ligt het accent de komende jaren nóg sterker op verkeersveiligheid. En de lat ligt hoog, want het streven is nul verkeersdoden in transport over de weg in 2020.

Bekijk de uitzending 

TVM gaat inzetten op slimme technieken om ongevallen te voorkomen en om brandstofverbruik te verminderen. Nederland staat in Europa al aan de top als het gaat om transportveiligheid en die positie wil TVM verder versterken. Uit statistieken blijkt dat bij 80 tot 90 procent van de ongelukken menselijk handelen een rol speelt. Als je dat met moderne technieken kunt beïnvloeden ben je op de goede weg.

 

Voor de ontwikkeling van het technologieplatform werkt TVM samen met Route 42. Deze innovatieve startup in de transportsector heeft een hardware platform ontwikkeld dat een truck connected en slim maakt. TVM neemt samen met kenniscentra, politiek, maar vooral ook met chauffeurs en transportondernemers het voortouw om van het onderwerp veiligheid een speerpunt te maken.


Comments are closed