Onze gezamenlijke passie, gedrevenheid en ambities, maken van ons, maar zeker van jou een winnaar.

Geniet van de rit!

Route42, leider op het gebied van de data-gedreven beweging, revolutioneert de transportsector met toegankelijke business intelligentie. We bevinden ons op het snijvlak van slimme data, kennis en techniek van voertuigen van transportbedrijven, waar wij een wereld van inzichten en kansen bieden. Wij maken dit direct inzichtelijk voor iedere transportondernemer.

Inmiddels hebben we al meer dan 20 miljoen kilometers weg geoptimaliseerd. Dit omvat het volgen van a) het rijgedrag van de bestuurder b) het brandstofbereik c) technische fouten en/of ongelukken d) en zelfs de bandenspanning! Het verbeteren van je eigen wagenpark met Route42 bestaat eenvoudigweg uit het verbinden van je databronnen van het bedrijf met ons krachtig intelligentie platform. Een voorsprong maken op de concurrent is natuurlijk een leuke toegevoegde bonus!

U vindt ons hoofdkantoor in Breda (Nederland) – de centrale logistieke poort naar Europa. Ons team van gespecialiseerde strategen en technologen, die verder gaan waar andere stoppen, heten je welkom in de wereld van data magie!

Ons doel

We willen dat je slimmer werkt, niet harder! Hedendaagse transportondernemers worden constant gedreven om te doen wat het beste is voor hun bedrijf. De uitdagende cyclus van een (te) hoge werkdruk, onvoorziene gebeurtenissen en lage marges kunnen zijn tol eisen … Zonder zorgvuldig management, tast deze constante werkdruk de veiligheid van de bestuurder, duurzaamheid voertuig en de productiviteit van het bedrijf aan. Samen kunnen wij de cyclus doorbreken! We creëren samen een slimme oplossing die ervoor zorgt dat je wagenpark veilig en winstgevend blijft.

Route42 is ontstaan om bedrijfsdata (vlootgegevens) van transportbedrijven te optimaliseren door essentiële gegevens op te slaan en te gebruiken. De data vertaalt zich in bruikbare inzichten, die de transportondernemer gebruikt door de gehele organisatie heen om operationele werkzaamheden efficiënter en effectiever in te richten.

Data intelligentie ofwel transport 4.0, dat is de toekomst. U kunt aan de zijlijn blijven staan of je springt op de ‘Route42 trein’ voor je volgende reis!

Onze Klanten en Partners

De slimme data-oplossing van Route42 wordt gedistribueerd naar een solide basis van transporteurs en hun omringende ecosysteem, inclusief OEM’s, hardwareleveranciers en verzekeraars. We hebben geweldige relaties opgebouwd met de mensen met wie we samenwerken – waarschijnlijk omdat we allemaal een groot voorstander zijn van de kracht van transportintelligentie!

Onze klantenlijst bevat succesvolle lokale en internationale namen zoals GVT, Verhoek, Lubbers, Bakker, TVM, EasyTrip, HSF, De Rooy, Limpens en Jan de Rijk

Opgericht in 2015

Route42 is opgericht in 2015 bij de tweelingbroers Jasper en Max den Dopper. Zo begon de ontdekkingsreis naar de wereld van "transportintelligentie”

Partnership TVM

Begin 2015 wordt TVM, één van de grootste transport verzekeraars, partner van Route42. Samen gaan ze voor nul verkeersdoden in transport over weg en water in 2020. Ze gaan niet alleen voor het voorkomen van ongevallen maar ook voor kostenbesparing voor een transporteur.

Bedrijfsauto RAI 2015

Eind 2015, staat Route42 op het Innovatie Lab van de Bedrijfsauto RAI 2015 in Amsterdam. Dit is niet zonder reden, want Route42 is inmiddels bekend onder de DAKAR teams met zijn TPMS (Tire Pressure Management System).

Verhuizing 2015

Vanwege de groei zijn we verhuisd naar een nieuw onderkomen, Weidehek 125b te Breda.

Primeur 2015

Nog net voor de kerst hebben we een primeur te pakken, dashcam beelden kunnen rechtstreeks naar de Cloud gestuurd worden!

DAKAR 2016

Route42 met nieuwe technologie in DAKAR 2016. Maar liefst 10 truck Dakar teams gaan begin januari 2016 met technologie, bandenspanning en temperatuur monitor, rijden van Route42.

RDW gecertificeerd

Bloed, zweet en ruim 150.000 test kilometers zijn er aan vooraf gegaan, maar het resultaat mag er zijn. Eind Q1 is Route42 officieel gecertificeerd door het RDW en kunnen ze starten om het transport veel veiliger, milieuvriendelijk en kostenefficiënter te maken!

TVM Pilot

Grootschalige TVM pilot ‘veilig rijgedrag’ van start begin 2016. De eerste N-ables zijn geïnstalleerd.

Nominatie 2016

Route42 is genomineerd voor zowel de Rising Star Award als voor de Brabantse Logistieke starter 2016.

Lancering 'in tire sensoren'

Lancering uniek systeem ‘in tire sensoren’ trucks. In samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, regio Brabant, De Verkeersonderneming en TVM verzekeringen ontwikkelde Route42 een uniek systeem met ‘in tire sensoren’ voor continue monitoring van zowel truck als trailer.

Lancering N-dure

Lancering van de N-dure, trailer tracking!

Lancering Argus app

Eind 2016 lanceert Route42 the Argus app. Op deze manier kan de chauffeur samen met zijn Fleet Manager het rijgedrag analyseren en leren van deze inzichten.

Verhuizing 2017

Wegens succes en uitbereiding van het team, is Route42 genoodzaakt om alweer te gaan verhuizen naar een groter pand aan Emmastraat 6D te Breda.

Lancering Fleet Manager

Begin Q2 lanceert Route42 de virtuele Fleet Manager. Het programma maakt de onverwachte gebeurtenissen inzichtelijk, neemt een deel van de coaching van chauffeurs uit handen en zorgt ervoor dat de juiste mensen op de hoogte worden gesteld.

Lancering DMP

Rond de zomer lanceerde Route 42 het Route42 Data Management Platform (DMP)

NOAH17 Londen

Route42 geeft acte de présence op NOAH17 Londen. Het internationale start up event voor de weg naar groei. Trots om bij de top van de leading digital business start ups te horen.

Winter BBQ 2017

Eind november vond de eerste editie plaats, de Route42 Winter BBQ. Insteek van dit klantevent was netwerken, innovaties delen en natuurlijk een biertje drinken met elkaar.

Route42 gaat Europa in

Route42 zet volgende stap in Europa en breidt uit naar België. De eerste invulling aan de ambitie om het Europees fleet Intelligence Platform voor transportbedrijven te worden is gezet.

Nieuwe website

Lancering nieuwe website

2015
2016
2017
2018
2018

Ons Verhaal

Route42 is in 2015 opgericht door de tweelingbroers Jasper en Max den Dopper.

Voor de lancering werkte Jasper in de auto-industrie en was Max een online technologie professional. Geïnspireerd door enkele van de meest veeleisende auto-industrie uitdagingen ter wereld, zoals de ervaring van Jasper met de Dakar Rally, begonnen ze dit intrigerende nieuwe ding genaamd “transport intelligentie” te verkennen.

Hun gezamenlijk onderzoek bracht een openbaring aan het licht: transportondernemers liepen op hun tenen om de dagelijkse activiteiten uit te voeren, terwijl de marges alleen maar minder werden. Ze beseften dat traditionele transportbedrijven nog steeds bezig waren met reactieve beslissingen op basis van onderbuikgevoel – geen concrete gegevens! Dit was niet langer een haalbare manier om een ​​bedrijf te runnen.

Overtuigd door de waanzin van transportmanagers die hetzelfde herhaalden maar betere resultaten verwachtten, zochten Jasper en Max naar een oplossing in de wereld van transport intelligentie…

De twee broers investeerden hun tijd en privé kapitaal in deze veelbelovende nieuwe vorm van technologie. De resultaten van hun eerste paar klanten waren uiterst hoopvol.

Door data intelligentie toe te passen op transportbedrijven waren er onmiddellijk kansen voor optimalisatie. Na lange meetings, bodemloze koffie’s en een paar biertjes verder; kwamen de broeders uit hun planningsmodus met twee duidelijke observaties –

  1. Massale onwetendheid van kansen
    Drukke transportondernemers willen alleen maar worden ondersteund. Ze vermijden zich zorgen te maken over markteisen, harder te werken tegen de competitie of het achternagaan van teruglopende marges. Alleen ambitieuze transportondernemers zoeken nieuwe mogelijkheden voor bedrijfsgroei en begrijpen de cruciale rol van technologie en gegevens.
  2. Nieuw platform nodig om bedrijven te versnellen
    Slimme, data gedreven, autonome robots en platforms worden steeds populairder in de autoindustrie- en de logistieke sector – een groen licht om hun eigen verenigende data intelligentie-platform te creëren! Ze moesten verder bouwen dan bestaande platformen zoals TMS, FMS of WMS, met een focus op het bieden van preventief en voorspellende real-time inzichten aan fleet managers. Bovendien wisten de broers dat hun platform de groei van bedrijven mogelijk moest maken.

Max en Jasper’s grootse plan om een revolutionair platform voor intelligente transportgegevens te creëren kwam tot bloei onder de bedrijfsnaam ‘Route42’. Als je The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy van Douglas Adams hebt gelezen, weet je dat ’42 ‘ ogenschijnlijk de zin van het leven betekent. In het geval van onze oprichters navigeert hun datagestuurde technologie alle fundamentele vragen en zorgen van de moderne transportondernemer over zijn bedrijfsactiviteiten. Ondanks dat het één gaat over het universum en het andere logistiek is, is de uiteindelijke bestemming hetzelfde: een staat van geluk!